Főoldal
Nagyon egyszerű a buzogány elkészítése és fél óra alatt megvagyunk vele.
Hozzávalók: 2-2,5m vékony szalag, 30 levendula szál.
A szárakról levágjuk a kisebb virágokat, leveleket, ha vannak a száron. A képen már el vannak távolítva.
A levendulát összekötjük egy csokorba a szalaggal, a virágok alatt. A szalag rövid végét a virágok között elrejtjük.
Lefele fordítjuk a csokrot, kettő szálat lehajtunk,
majd átvezetjük felette a szalagot.
A következő 2 szálat ráhajtjuk a szalagra.
Ezt így folytatjuk: 2 szál a szalag felett, 2 alatta.
Második sor...
Felénél tartunk..
Addig folytatjuk, míg a levendula virágos részét bevontuk.
Csomót kötünk és levágjuk a levendula szárait egyforma hosszúságúra.
Hasznos:
Friss levendulával dolgozzunk, hogy ne törjön a szára hajtogatás, fűzés közben.
Egyesével is lehet hajtogatni a szárakat, így vékonyabb lesz a buzogány. Arra figyeljünk, hogy páratlan számú levendula legyen.
Ha kettesével hajtogatjuk, akkor a levendula szál elosztva 2-vel, páratlan legyen. Mi esetünkben 15*2 szál levendula van.
Ha azt szeretnénk, hogy ne potyogjon majd ki az elszáradt virág, akkor fűzzük szorosan egymás alá a szalagot. Az alábbi fényképen látszik a különbség:
Végül pedig egy csokorra való Neked!
Sok sikert!
Vissza a Főoldalra.
|
Szia Andi!
Nagyon érthető, követhető a "user's guide"! még nekem is sikerülni fog!
Köszi!
R.