AjaDesign - Újrahasznosítás kreatívan
Menü
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Újrahasznosítás: Papírkosár készítése

Főoldal

Újrahasznosítás: Papírkosár, folyóirat lapjaiból

 

Papírból kosár? Miért ne! Nem is gondoljuk, milyen remek kosarakat lehet készíteni papírból.

Magam is elcsodálkozom néha, amikor elkészül egy-egy alkotás. Így történt ez a papírból font kosárral is. Azon lepődtem meg, hogy mennyire kemény lett a fala, milyen tartása van és mennyire hasonlít a fűzfa kosárhoz. És nem utolsó sorban nem kerül sok pénzbe.

Szerintem érdemes kipróbálnod. 2-3 este alatt el is készül.

Hozzávalók:

- folyóirat, magazin

- folyékony ragasztó: kreatív hobby ragasztó nagyon jól bevált

- ragasztópisztoly

- hurkapálca

- vastag karton az aljához

- akril festékek

- akril lakk

- csipeszek a rögzítéshez

Az általam elkészített kosár 18 cm átmérőjű, 7 cm magas. Ehhez egy "Nők lapja" magazint használtam fel, 38 lapot.

Először is szétszedjük a magazint lapjaira, majd elkészítjük a papírvesszőket.

A lap sarkánál kezdjük feltekerni, tehát átlósan haladunk. És fontos, hogy jó szorosra tekerjük.


Az átellenes sarkot beragasztózzuk, és úgy tekerjük tovább.

Nem baj, ha kifolyik a ragasztó, egy rongy segítségével 2-3-szor simítsuk körbe. Így sokkal tartósabb lesz, ha a kifolyt ragasztót elkenegetjük a külső részen.

Ezután húzzuk ki a hurkapálcát. Az elkészült papírvessző:

Folytassuk a papírvesszők elkészítését. Az elkészült pálcákat állítsuk be egy edénybe úgy, hogy ne érjenek össze, ne ragadjanak egymáshoz.

Ha jól megfigyeled az elkészült papírvesszőt, láthatod, hogy cső alakú és a cső egyik fele szélesebb, mint a másik. Ez a toldás miatt fontos. Mindig fonás közben toldjuk, mégpedig úgy, hogy a papírvessző vastagabb végébe belecsöppentünk egy kis ragasztót, és a másik vessző vékonyabb végét belecsúsztatjuk 2-3 cm mélyen, összenyomkodjuk finoman, hogy jól összeragadjon.

Ha megvagyunk a papírvesszők elkészítésével, vágjunk ki 2 darab kör alakú kartont. Válasszunk vastagabb kartont, hogy az alja masszívabb legyen.

Az egyik karton darabra elhelyezzük egyforma távolságra a vezető papírvesszőket. Fontos, hogy páratlan számút helyezzünk el.

Ha elhelyeztük, egyenként ragasszuk az alaphoz. Én ragasztópisztolyt használtam az alaphoz való rögzítéshez.

Ha ezzel megvagyunk, a felületet jól ragasztózzuk be és tegyük rá a másik kartont, tegyünk rá valami nehéz tárgyat és hagyjuk száradni. Én egy éjszakán át tartottam így.

A kartonra is ragasztunk egy tetszőleges papírlapot. Olyat válassz, ami 4-5 cm-rel nagyobb, mint az alap, ragaszd rá, majd a vesszők mentén vágd be, hajlítsd fel a papírdarabokat és ragaszd rá a belső felületre.

Nem kell megijedni, ha nem szép, láthatod a képen is, mert erre a felületre ragasztunk még egy akkora lapot, mint az alap, így lesz egységes. Ha megfordítod, és kilógnak kis papírdarabok, azt ollóval vágd le.

A következő lépés a fonás. Csipeszeket érdemes használni a rögzítéshez, megkönnyíti a munkát, nem bomlik szét. A papírvesszőket a fonás előtt érdemes laposra összenyomni. Az asztallapra tedd le, erősen simítsd végig a tenyereddel.

Vegyél egy papírvesszőt, ragaszd oda az aljához és egy csipesszel rögzítsd, hogy ne mozduljon.

Ekkor még a vezető papírvesszők laposan fekszenek. Ahogy elkezdjük a fonást, egyenként felállítjuk.

A fonás egyszerű: a vezető szálak előtt és mögött visszük a papírvesszőket. 

A toldás pedig a fent leírt módszer szerint történik.

A kívánt magasságig fonjunk.

A vezető szálakat vágjuk le, de hagyjunk egy kis részt belőle, amit visszahajtunk, így lezárjuk a sort. Én úgy fejeztem be, hogy visszahajtottam a vezető szálakat, egyet kívül, egyet belül és úgy rögzítettem a kosár falához (ha te is így csinálod, ne lepődj meg, mert a páratlan számú vezető szálak miatt a végén kettő egymás melletti szál kívül vagy belül fog futni). Itt is egyszerűbb, ha ragasztópisztolyt használunk, mert hamarabb odaragad, de ha nincs, akkor csipesszel rögzítsük, és hagyjuk száradni.

Ha azt szeretnénk, hogy ne látszódjanak a vezető szálak, akkor egyszerűen bújtassuk el a fonatok között. Talán a következőt így készítem.

Az elkészült kosarat tetszés szerint akril festékkel festhetjük.

Én három színt használtam, ebben a sorrendben: narancssárga, ocker sárga, sötét barna.

A festéket érdemes hígítani. Kis tálkába vegyünk ki a festékből, és vízzel hígítsuk. Ha nincs kis tálkád, őrizz meg a műanyag gyógyszer adagolókból. Főleg gyerek gyógyszerekhez adják.

Az első festék réteg jól fedje be a felszínt, külső, belső részt és az alját is.

Egy kis ideig hagyjuk száradni, kb. 15 perc, majd következhet a második réteg. A második festéket is hígítsuk, majd kezdjük el felvinni. Itt nem fontos, hogy tökéletes fedés legyen. Én egy ronggyal letöröltem a felesleget, összedolgoztam, hogy ne látszódjanak az ecsetvonások.

A harmadik réteggel ugyanígy dolgoztam.

A végén fényes akril lakkal átkentem, így sokkal tartósabb a felülete.

És ha tönkremegy, készíthetsz újat, hiszen papír mindig lesz a háznál.

Sok sikert!

Vissza a  Főoldalra.

Még nincs hozzászólás.
 
Rólam

Szeretettel köszöntelek!

Andi vagyok, háromgyerekes anya. Gyerekeim neveztek el Ajának, így született az Ajadesign ...

 
Facebook

 
Tartalom

A saját horoszkóp ismeretébõl felismerhetõ sok más eddig nem is gyanított képesség, ami szerint jobbá tehetjük életünket    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság Minden más illúzió    *****    https://nyerj-autot.hu/uid/yKTEgg7MwdrJZGRk NYERJ AUTÓT!    *****    NYERJ AUTÓT! Nincsenek további feltételek: ha regisztráltál, akkor nyerhetsz. Minél több sorsjegyed van, annál nagyobb eséllyel vagy nyerõ. Ha nyertél, Tiéd az aut&oacu    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    Döntsük meg a korábbi rekordot! KATT KATT KATT KATT a Digimonweb rád vár!!! KATT KATT KATT    *****    &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; Silhouette in the Darkness &#10070; The Vampire Diaries & The Originals, egy csipetnyi Pokollal &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; &#10070;    *****    Asztrológiai tanacsadás egy konkrét kérdésre a Kérdõasztrológia HORARY segítségével és ezen TUDÁS OKTATÁSA, CSAK NÁLAM!    *****    Ebertin: Kozmobiológia címû asztrológiai könyve CSAK NÁLAM! PDF formátumban megrendelhetõ!    *****    Luxus lakások, medencés üdülõk, Eladó ingatlanok Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton    *****    Napi meditációk &#8211; és egyéb ezoterikus olvasmányok, Asztrológiai cikkek, érdekességek az okkult világból    *****    A gyógyító bioenergia titka    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Tanuld velem az asztrológiát, a kérdõ horoszkóp értékelését is! Profi tananyaggal segítelek!    *****    A horoszkópunk ismerete, hatalmas lehetõségeket kínálhat döntéseinkben. Rendeld meg most és 3 év elõrejelzés ajándék!!!    *****    Bármilyen rák betegség heteken belül gyógyítható    *****    Legpontosabb egészségügyi és párkapcsolat horoszkóp elemzés, csak nálam! KERESS BIZALOMMAL!    *****    ÁGICA ÉLETMÓDVÁLTÁSA, UPDATE RENDSZERERL! HA ÉRDEKEL TARTS VELEM!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába!    *****    NYITÁS -> ÉLETMÓDVÁLTÁS ÁGICÁVAL & UPDATE VILÁG <- NYITÁS    *****    JÓK ÉS ROSSZAK ISKOLÁJA - ismerd meg a részleteket a mesérõl